دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

امیدواری اردوغان برای تسهیل خرید «اف-16» از آمریکا

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه روز شنبه گفت، اگر جمهوری‌خواهان کنترل سنای آمریکا را در دست بگیرند، تلاش ترکیه برای تکمیل خرید جنگنده‌های «اف-۱۶» بسیار آسان‌تر خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۹ - ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 12
کد خبر: ۱۵۸۸۲۶

به گزارش راهبرد معاصر از خبرگزاری «رویترز» ترکیه عضو ناتو ماه اکتبر درخواست خرید ۴۰ جنگنده اف-۱۶ ساخت شرکت «لاکهید مارتین» و نزدیک به ۸۰ کیت نوسازی برای جنگده‌های موجود خود را درخواست کرد و مذاکرات فنی بین دو طرف ادامه دارد.

کنگره ایالات متحده باید هرگونه فروش نهایی را تایید کند و با توجه به روابط دیپلماتیک گاها تیره کو تردید در میان برخی قانونگذاران آمریکایی، مانعی برای آنکارا ایجاد می‌کند.

اردوغان در پروازی از ازبکستان به ترکیه به خبرنگاران گفت: «امید من این است که ماه آینده مملو از خبرهای خوب باشد و ما در مسیر بسیار مثبتی در مورد موضوع اف-۱۶ پیشرفت کنیم.»

وی افزود: «اگر جمهوری‌خواهان شمار کرسی‌های مورد نیاز خود را در سنا به دست آورند، اوضاع برای ما بسیار آسان‌تر خواهد شد.»

در حالی که خرید جنگنده اف-۱۶ در هر دو حزب آمریکا منتقدان و حامیان دارد، «باب منندز» رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا که منتقد سوابق حقوق بشری ترکیه است، می‌تواند مانعی برای خرید این جنگنده‌ها باشد.

سی و پنج قانونگذار آمریکایی اخیرا در نامه‌ای به «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده خواستار متوقف شدن فروش جنگنده‌های «اف-۱۶ بلاک » و کیت‌های به‌روزرسان آن‌ها به ترکیه شدند.

امضاکنندگان این نامه در نامه به بایدن، نگرانی عمیق از فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه را ابراز داشتند. در بخشی از این نامه قانونگذاران دو حزب عمده کنگره به بایدن آمده است: «نیروهای تحت حمایت ترکیه و آنکارا از تسلیحات و قطعات ساخت آمریکا برای ارتکاب جنایات جنگی از جمله بمباران هدفمند اهداف غیرنظامی مانند بیمارستان ها و مدارس در عراق، سوریه و قره باغ کوهستانی استفاده کرده اند. آنها همچنین بارها برای نقض قلمرو حاکمیت متحدان و شرکای ناتو مانند یونان و قبرس استفاده شده اند.»

ترکیه در تقابل با یونان به شدت در پی تجهیز نیروی هوایی خود است. یونان نیز در پی خرید «اف-۳۵ » از آمریکاست./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر